Bringebær kan brukes til mer enn syltetøy og kakepynt. I boka Bringebærlandet – smaken av norsk sommer har vi samlet en rekke oppskrifter om alt det gode bringebær kan brukes til. Her er oppskrifter på smoothier, salater og sauser, på desserter og kaker og mye, mye mer, samt bærenes kulturhistorie og tips til de som vil ha en bringebærhekk i hagen.

Boken er skrevet i samarbeid med Lina Dybdal og Tor Jacobsen som nå driver Ditlevines utsikt på Vestre Toten og fotograf Kristin Bay.
Boken er utgitt på Dinamo Forlag. Bestill boken her.
Bringebærsoftis
Bringebærgelé
Energismoothie
Grillet ørret med bringebær
Bringebærsoftis
Bringebærgelé
Energismoothie
Grillet ørret med bringebær


Vi hadde besøk av slekt fra USA og ble introdusert for betegnelsen bar. Vi har prøvd å finne et dekkende norsk navn, uten hell … Det er mye snakk om energibarer – de beskrives som et mellommåltid, bestående av sunne og energirike råvarer. En bringebærbar er noe mellom kjeks og pai, den spises som en sjokoladeplate og passer fint å ha med på tur.

Vi hadde besøk av slekt fra USA og ble introdusert for betegnelsen bar. Vi har prøvd å finne et dekkende norsk navn, uten hell … Det er mye snakk om energibarer – de beskrives som et mellommåltid, bestående av sunne og energirike råvarer. En bringebærbar er noe mellom kjeks og pai, den spises som en sjokoladeplate og passer fint å ha med på tur.

Bland sik-filet med sitronsaft, løk, chili og knuste bringebær til en herlig og forfriskende sommerrett!

Bland sik-filet med sitronsaft, løk, chili og knuste bringebær til en herlig og forfriskende sommerrett!


For å konservere bringebær kan man i tillegg til å fryse, safte og sylte også tørke dem. Å tørke hele bær blir fort nesten bare steiner, men hvis de blir kjørt i blender, silt og blandet med litt honning før de tørkes, går det bedre. Bringebærlær er flott å ha i frokostblandinger, nøtteblandinger, som turproviant eller som pynt. Det passer også som smakstilsetning i salater og andre retter.

For å konservere bringebær kan man i tillegg til å fryse, safte og sylte også tørke dem. Å tørke hele bær blir fort nesten bare steiner, men hvis de blir kjørt i blender, silt og blandet med litt honning før de tørkes, går det bedre. Bringebærlær er flott å ha i frokostblandinger, nøtteblandinger, som turproviant eller som pynt. Det passer også som smakstilsetning i salater og andre retter.

En forfriskende dessert for sene sommerkvelder. Marshmallows er også fine å ta med seg på tur og grille over bålet!
