Vinene våre er friske og ferske, og har fått mange tilhengere. Bringebærlandets Dessertvin ble kåret til Årets fruktvin i 2019, og kom også til finalen i Det norske måltid samme år. Alle vinene fås kjøpt fra gårdsutsalget og tre av vinene er til salgs gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Dessertvin er søt og frisk. Den er laget av bær som inneholder all den sødme og smak den norske sommeren kan frembringe. Bringebærlandets Dessertvin bør nytes avkjølt, for seg selv, i selskap med ost eller til en dessert. 13 % vol. 0,375 l. Inneholder sulfitter

Pris: kr. 220,-

Isvin er smaken av sommer og vinter. Etter at bærene er plukket, lages det most som fryses ned. Når vinteren kommer, settes bringebærmosten ut i friluft og gjennom sakte tining tappes det en konsentrert bringebærsirup som så settes til gjæring. Resultatet er en sterk opplevelse av syre og sødme i skjønn forening. 10 % vol. 0,2 l. Inneholder sulfitter

Pris: kr. 200,-

Musserende er laget etter den tradisjonelle champagnemetoden. Boblene skapes under ettergjæring mens flaskene håndvendes i spesielle stativer. Denne prosessen er med på å skape den forfriskende smaken. Bringebærlandets Musserende bør nytes avkjølt og kan brukes ved alle anledninger. 9 % vol. 0,75 l. Inneholder sulfitter

Pris: kr. 350,-

Bringebærmjød er symbiosen av honning og bringebær i flytende form. På sommeren flyr biene fra blomst til blomst og samler nektar, samtidig som de sørger for at plantene bestøves. Av dette blir det mild honning og søte bær. Når dette gjærer sammen blir det mjød, en smak av norsk sommer. 10,8 % vol. 0,375 l. Inneholder sulfitter.

Pris: kr. 190,-

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Den nye vinen
Bringebærlandet har tatt opp en gammel tradisjon med å lage fruktvin i Norge. Men vi er de første til å lage og selge ren bringebærvin.

Syre og sødme
Bringebær har mye syre og sødme og egner seg derfor godt å lage vin av. Utfordringen er å finne balansen mellom de forskjellige smakene.

i startet produksjonen av Dessertvinen i 2016 med god hjelp av våre venner Ingjerd Hanevold og Dag Fossum af Darre som hadde lang erfaring med privat vinlegging. Mottakelsen var overveldende, beholdningen på 1000 flaskene forsvant på et blunk. Suksessen fortsatt året etter: 4000 flasker forsvant like fort. Samme år inngikk vi samarbeid med Anika Perisic som har utdanning i vin- og spritproduksjon fra Universitetet i Beograd. Sammen pusset vi opp et gammelt grisehus med møkkakjeller der all produksjon og lagring nå foregår. Vinen settes etter at plukkesesongen er over. Fermenteringen foregår utover høsten og så står vinen til modning på tanker over vinteren før den er klar til tapping og salg.

Bringebærlandets musserende vin står klare for dégorgering etter en vinter meg gjæring.

Norges Beste Eplemost, Eplesider og Fruktvin
Bringebærlandets dessertvin er kåret til årets fruktvin i det uformelle norgesmesterskapet i sider og fruktvin 2019.

HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske. HANEN har i overkant av 525 medlemsbedrifter.

Personverninnstillinger
Når du besøker et nettsted vil nettsiden lagre informasjonskapsler (cookies) for spesifikke tjenester i nettleseren din. Her kan du tilpasse personverninnstillingene til ditt behov. Det er verdt å merke seg at å blokkere noen typer informasjonskapsler vil kunne påvirke opplevelsen og funksjonen av dette nettstedet.
 
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Denne siden benytter cookies, hovedsaklig fra tredjeparts-tjenester. Tilpass dine personverninnstillinger og godta/avslå bruk av cookies.