Bringebær kan brukes til mer enn syltetøy og kakepynt. I boka Bringebærlandet – smaken av norsk sommer har vi samlet en rekke oppskrifter om alt det gode bringebær kan brukes til. Her er oppskrifter på smoothier, salater og sauser, på desserter og kaker og mye, mye mer, samt bærenes kulturhistorie og tips til de som vil ha en bringebærhekk i hagen.

Boken er skrevet i samarbeid med Lina Dybdal og Tor Jacobsen som nå driver Ditlevines utsikt på Vestre Toten og fotograf Kristin Bay.
Boken er utgitt på Dinamo Forlag. Bestill boken her.

Vi hadde besøk av slekt fra USA og ble introdusert for betegnelsen bar. Vi har prøvd å finne et dekkende norsk navn, uten hell … Det er mye snakk om energibarer – de beskrives som et mellommåltid, bestående av sunne og energirike råvarer. En bringebærbar er noe mellom kjeks og pai, den spises som en sjokoladeplate og passer fint å ha med på tur.


Last ned PDF av oppskriften til mønsterbaren

Vi hadde besøk av slekt fra USA og ble introdusert for betegnelsen bar. Vi har prøvd å finne et dekkende norsk navn, uten hell … Det er mye snakk om energibarer – de beskrives som et mellommåltid, bestående av sunne og energirike råvarer. En bringebærbar er noe mellom kjeks og pai, den spises som en sjokoladeplate og passer fint å ha med på tur.


Last ned PDF av oppskriften til mønsterbaren

Bland sik-filet med sitronsaft, løk, chili og knuste bringebær til en herlig og forfriskende sommerrett!


Last ned PDF av oppskriften

Bland sik-filet med sitronsaft, løk, chili og knuste bringebær til en herlig og forfriskende sommerrett!


Last ned PDF av oppskriften

For å konservere bringebær kan man i tillegg til å fryse, safte og sylte også tørke dem. Å tørke hele bær blir fort nesten bare steiner, men hvis de blir kjørt i blender, silt og blandet med litt honning før de tørkes, går det bedre. Bringebærlær er flott å ha i frokostblandinger, nøtteblandinger, som turproviant eller som pynt. Det passer også som smakstilsetning i salater og andre retter.


Last ned PDF av oppskriften

For å konservere bringebær kan man i tillegg til å fryse, safte og sylte også tørke dem. Å tørke hele bær blir fort nesten bare steiner, men hvis de blir kjørt i blender, silt og blandet med litt honning før de tørkes, går det bedre. Bringebærlær er flott å ha i frokostblandinger, nøtteblandinger, som turproviant eller som pynt. Det passer også som smakstilsetning i salater og andre retter.


Last ned PDF av oppskriften

En forfriskende dessert for sene sommerkvelder. Marshmallows er også fine å ta med seg på tur og grille over bålet!


Last ned PDF av oppskriftene

Bringebærsorbet med marshmallows. En forfriskende dessert for sene sommerkvelder. Marshmallows er også fine å ta med seg på tur og grille over bålet!


Last ned PDF av oppskriftene

Personverninnstillinger
Når du besøker et nettsted vil nettsiden lagre informasjonskapsler (cookies) for spesifikke tjenester i nettleseren din. Her kan du tilpasse personverninnstillingene til ditt behov. Det er verdt å merke seg at å blokkere noen typer informasjonskapsler vil kunne påvirke opplevelsen og funksjonen av dette nettstedet.
 
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Denne siden benytter cookies, hovedsaklig fra tredjeparts-tjenester. Tilpass dine personverninnstillinger og godta/avslå bruk av cookies.